Tänään lähdin Helsinkiin ilman minkäänlaista asiantynkää, ihan vaan katselemaan pääkaupunkia! Olen ollut töissä monta vuotta Hesassa mutta silloin tutuksi tuli vain keskikaupunki. 

Kun nousin junasta, ajattelin mennä ekaksi Stockalle ja katsella alennumyyntitavaroita ja niin teinkin. Mitään en löytänyt, vaikka tavaraa oli kyllä tosi paljon tarjolla.  Sitten lähdin kävelemään pohjois-espaa pitkin toria kohden ja täytyy sanoa, että ihan kuin olisin ollut ulkomailla! Kahvilat täynnä kaikenrotuisia ihmisiä, espan lavalla soitti joku bändi ja ihmisiä oli "pilvin pimein". Löysin kivan ruokapaikan, jossa sai valita salaattipöydästä lautasellisen ihania salaatteja, kanaa, soijapihvejä, papuja jne.

Jatkoin matkaa, masu täynnä toria kohden, jossa oli paljon väkeä ja toripöydät täynnä kaikenlaisia vihanneksia, perunoita, marjoja jne. Että osaavatkin laittaa kaikki tuotteensa hienosti esille. 

Punaiset kaksikerrotbussit HOP-On HOP Off kiertelivät ja niinpä hyppäsin matkalle mukaan. Kiertelimme ympäri Helsinkiä ja sellaisissa paikoissa, joissa en ole ennen käynytkään. Oli kiva reissu!

IMG_3472.jpg

Kartassa on punainen viiva matkastamme.