Näin sanoi ihotautilääkäri miehelleni, jolta poistettiin pari alkavaa ihosyöpäpattia. Koko elämän aikana saadut säteilyt ovat nyt niin herkistäneet ihon, ettei aurinkoa saa enää ottaa. Siispä tästä eteenpäin on mieheni pukeutumisessa tapahduttava suuri muutos: ei shortseja, (ainakaan ilman pitkiä sukkia) ei lyhythihaisia paitoja, aurinkovoide 50, ja leveälierinen hattu päässä.  Ei tuo pahasti miestäni hätkähdyttänyt, sanoi vaan, että näillä mennään loppuelämä.

Tjaimaan asuntoa ei ole peruttu, eikä muutenkaan kovasti asiaa ole sen enempää pohdittu. Poikamme sanoi isälleen, että toisilla on viina ja toisilla aurinko, se ongelma!

Tänään on mieheni syntymäpäivä ja aamulla ennen kahdeksaa soi ovikello ja sieltä tulikin kivasti, juuri sopivaan aikaan, tilaamamme golfkassipaketti. Sai siis lahjansa jo ennen aamukahveja, nauroimme.

Harmaa aamu, mutta meille paistaa sisäinen aurinko kun saamme Ainotytön yökylään. Vanhemmat menevät Helsinkiin, joululahjasta  nauttimaan. Huomenna sitten tulevat synttärikahveille illalla ja samalla kyydillä Aino lähtee kotiin. Maanantaina onkin taas koulu ja harrastukset.

Tänään teemme Ainon kanssa kanakastiketta ja keitämme riisiä. Aino tekee myös salaatin. Hän on salaatin ystävä ja syö pikkutomaatteja niinkuin monet karkkeja. Niitä on aina esillä heillä kotona.

Nyt kauppaan ruokaostoksille!

Hauskaa viikonloppua kaikille blogiystäville!

IMG_3275.jpgIMG_3279.jpg