Tänäaamuna alkoi meilläkin taas normaali arki eli miehet pelaamaan ja naiset aamutouhujen jälkeen uimaan ja kaupungille!

Itsenäisyyspäivänä sytytimme vaatimattomat pikkukynttilät parvekkeelle mutta juhlan tuntua nekin toivat. Illallaisella muistelimme lapsuuden aikoja köyhässä Suomessa. Oma lapsuuteni oli hyvä ja meillä oli kaikki hyvin, koska isäni oli merillä ja saimme kaikenlaisia herkkuja ja kunnollisia vaatteita ulkomailta. Monilla oli huonommin.

IMG_3094.jpg

Asuintalo täällä on hyvin hoidettu ja kerran kuussa täällä myrkytetään, jotta mitään ylimääräisiä asukkaita ei tulisi. Ei ole näkynyt yhtään torakkaa mutta pienet liskot asuvat niin ulko-kuin sisätiloissa ja ovat harmittomia. Tässä asunnossa emme ole tavanneet niitä sisällä mutta partsilla aina välillä näkyy pieniä liskovauvoja, ihan läpinäkyviä.

Ulkona ja pimeän tultua näimme usein sammakoita, aika suuria pihalla ja erilaisia kotiloita. Eilen olin lähellä astua yhden ison mustan kotilon päälle.  Perässäni tulleelle suomalaismiehelle sanoinkin, että siitä olisi iltapalaa Sinulle! Hän rakastaa kaikkia meren eläviä ja käy niitä syömässä kalaravintolassa. (Sinisimpukoita, ostereita jne.) Itse en niistä välitä.

Mukavia arkipäiviä kaikille! Joulun odotuksissa....

Pullamummi