Viikko hurahti nopeasti,  risteillen. On se kummallista, miten siellä voi aina paistaa aurinko ja olla niin ihanan lämmintä.  Kävimme monessa satamasssa ja poistuimme laivassa kaikissa muissa, paitsi Marcellessa, jossa oli satamatyöläisten lakko ja laiva jäi redille, josta kuljetettiin maihin pikkulaivoilla ja pelastusmoottoriveneillä. Olimme aika väsähtäneitä jo siinä vaiheessa ja päätimme jäädä laivaan ottamaan aurinkoa ja uimaan. 

Matka alkoi lennolla Hki-Milano, josta bussilla Savonnan satamaan ja sieltä matka alkoi siten, että ensiksi Rooman satamaan Civitavecchiaan.

IMG_2521-normal.jpgIMG_2520-normal.jpg

Tutustuimme laivan palveluihin ja ihmettelimme laivan kokoa...

Napoliin saavuimme toisena päivänä ja kiertelimme siellä retkibussin kanssa. Piipahdimme myös virkistäytymässä yhdessä monista kahviloista. Oho! Tämä kuva on kylläkin laivan sangriatarjoilusta!

IMG_2552-normal.jpg

IMG_2534-normal.jpgIMG_2533-normal.jpg

Laivan kokit loihtivat hienoja taideteoksia.

IMG_2551-normal.jpgIMG_2550-normal.jpg

Mallorca on tuttu ennestään ja siellä oli hauska huomata, miten jotkut paikat ovat jääneet mieleen. Erityisesti ne vanhat hotellit ja kauppakadut, joita oli nyt tullut lisää vaikka kuinka paljon. Sama mukava tunnelma sieltä löytyii ja sinne palaamme varmasti vielä pelkälle lomalle, jos aikaa ja haluja riittää....

Barcelonassa on kuuluisan arkitehti Gaudin ihmeellisiä rakennuksia, joista tässä yksi.

IMG_2587-normal.jpg

Ja sekin vinossa....

La Ramblalla käveltiin ja ihmeteltiin kansan paljoutta....

IMG_2597-normal.jpg

Jätskiä olin menossa ostamaan.

Marcellen satamassa kuljeteltiin asiakkaita maihin näillä laivoilla.

IMG_2606-normal.jpgIMG_2604-normal.jpg

Italian illalla tarjoilijat saapuivat soihtujen kanssa. Kapteeni piti puheen ja oli juhlan tuntua.

IMG_2557-normal.jpg

Milanon Malpensan lentokentällä meillä oli turhan paljon aikaa odotella lentoa. Kulutimme aikaa siellä yli 6 tuntia. Tämä olikin ainoa harmittava asia koko matkan aikana. Matkaa Milanoon on niin paljon, ettei sinne uskaltanut lähteä. Istuimme ravintolassa ja kahvilassa ja kuljeskelimme katselemassa kenttää, joka oli aika vaatimaton Italian oloihin nähden, minusta. 

Kotiin palasimme puolen yön aikaan na nyt vaan pesukone pyörimään!

IMG_2608-normal.jpg

Ensi vuonna on Milanossa Expo ja tämä ukkeli kai esitti tulevaa.....Ja kuva taas makuulla! En osaa noita kääntää, joten tässä tärkeimmät.

Kotiin on aina hauska palata ja täällä on kaikki muuten hyvin mutta kylmää ja harmaata on. Jutustani taisi tulla aika sekava mutta näytän lisää kuvia myöhemmin.