Olen aikaisemmin jo huomannut, että vanha ystäväni, joka on auto-onnettomuudessa nuorena vammautunut, on alkanut kertoa outoja asioita. Tänään sain tekstiviestin, jonka sisältö oli tämän tapainen:

Kaapeistani häviää tavaroita; ruokaa, mehuja, kahvia jne. Ostin lahjaksi hopeisen pitsalapion, ja laitoin sen lukittuun kaappiin, josta se on varastettu, paperit vain jäljellä.....jne.

Soitin hänelle ja kyselin lähemmin ja kertoi, että on vaihtanut lukkojakin mutta aina vaan katoaa tavaraa ja että naapurin vävy on  lukkoseppä ja osaa tehdä avaimia. Ystäväni asuu paritalossa, hänellä pienempi asunto. On myymässä asuntoaan kesän aikana, koska on ostanut rakenteilla olevasta talosta pienen kaksion. 

Mitä ihmettä tässä voi tehdä? 

Otin tänään yhteyttä musiikinopettajaan, jonka kanssa tämä ystävni käy paljon konserteissa. Ymmärsin, että he eivät enää ole kulkeneet yhdessä, mutta tämä opettajatar oli myös havainnut jo jonkin aikaa samanlaisia ongelmia. Hänelle oli tuotu kaikki hopeat ja korut "säilöön". Kertoi, ettei ollut ollenkaan halukas ottamaan niitä kotiinsa mutta oli pakotettu....tavallaan.  Kertoi lisää omia havaintojaan ja olimme sitä mieltä yhdessä, ettemme voi mitään asian eteen tehdä.  Olemme yhteydessä, mikäli jotain uutta tapahtuu.  Ei tässä asiassa auta poliisi eikä lääkäri, ennenkuin on myöhäistä.