Postin kulku täältä Suomeen on vaihtelevaa.....

Viime kesänä saimme puhelun ystävältä, joka kiitteli saatuaan joulukorttimme! Olin sen postittanut joulukuun alussa ja vienyt ihan postiin, josta luulisi niiden lähtevän nopeasti. En tiedä, mistä johtui mutta näitä yhteydenottoja tuli sitten usempiakin.

Tänä vuonna kirjoitin kortit jo marraskuussa ja pistin postiinkin samantien. Eka viesti kertoi, että perille on tullut, ainakin yksi kortti.

Kortit ovat täällä yleensä kansalaisten maun mukaisia, eli hyvin "kullattuja" ja koristeellisia.

Tässä pari Uudenvuodenkorttia, jotka annamme ennen lähtöä parille thaiystävälle. Toinen on talossa työskentelevä 45-vuotias nainen, jonka kanssa hoidamme asuntoasiat vuosittain netin avulla ja täällä ollessamme  tapailemme viikottain. Yhtenä vuonna oli yhtiössä jonkinlainen rahoitusvaje ja hänen palkkansa oli pari viikkoa myöhässä. Huomasin, että jokin asia painoi häntä ja hän kertoikin lopulta asian. Täällä on tapana, että lapset, erityisesti tyttäret, avustavat vanhempiaan ja tytär oli huolissaan siitä, miten äiti pärjää ilman hänen tukeaan. Asia hoidettiin yhteistuumin.

Nykyisin taloyhtiön talousasiat hoidetaan paremmin, eikä vastaavaa ole tapahtunut enää. Kun palkka on 12.000 bath./kk eli vajaa 300 euroa ja siitä on maksettava kaikki omat kulutkin, ei siitä säästöön jää.

Eläkkeitähän täällä eivät nauti kuin valtion ja kunnan virkamiehet. Muiden on tehtävä töitä niin kauan kuin jaksavat, usein kahtakin työtä. Baarin tyttö Miu,  josta kerroin jo aikaisemmin, kertoi tekevänsä kahta työtä. Kun baari on kesäaikaan suljettuna, tekee jotain muuta työtä. Lomaa ei ole koskaan.!