Eilen ajelimme "pikapyörillämme" keskustaan. Liikenne on vasemmanpuolista ja aika hurjan näköistä mutta sujuu yllättävän hyvin. Autoiljat ja mopoilijat, joita on tuhansia, ovat ystävällisiä toisilleen ja meille. Olemme aina onnistuneet hyvin, eikä mitään ikäviä kokemuksia ole kummallakaan.

Tuolla jossain ovat meidänkin pyörämme parkissa kun kävimme ostoksilla entisessä Carrfurissa nykyisin BigC -extrassa. 

Täällä näkee ulkobaareissa ja joskus sisätiloissakin suuria puisia huonekaluja, ehkä muistuttavat pahkakalusteita. Istuimme hetken virkistäytymässä ja siellä näitä kalusteita oli paljon.

Thaimaalaiset rakastavat kaikenlaisia koristeita ja kimalluksia. Nämäkin kalusteet on koristeltu erikoisin leikkauksin. Aika hurjan näköisiä.

Eilen illalla lähdimme bussilla (eli lavataksilla) keskustaan ja tarkoitus oli syödä amerikkalaisketjun salaattiravaintolassa mutta siellä oli pitkä jono, jolloin siirryimme toiseen ravintolaan, sama juttu. Lopulta päädyimme thairavintolaan, joka oli aivan uusi. Siellä herkuttelimme kalapihveistä, keitosta, kanariisiannoksesta ja kevätkääryleistä. Ruuat ovat pöydällä ja siitä otetaan omalle lautaselle. Annoksiin kuuluu aina jonkinlainen maustekasteke pikkukulhossa, usein makeahko ja tulinen. Hyvää oli, vaikka emme Zizeliin päässeetkään! Bangkokilaisia taitaa olla vielä täällä paljon, ruuhkasta päätellen.

Budhan kunniaksi on jokaisen talon ja kaupan ja kauppakeskuksen edessä alttari, jossa on kynttilöitä ja ruokaa sekä juomia. Aika erikoiselta tuntuu kun tyttöbaarin tytöt polvistuvat moisen hökötyksen eteen......työpaikalla.

Työpaikka on täällä samalla useille myös koti. Siellä hoidetaan lapset, syödään ja hoidetaan kauneutta. Asiakas ei paljon häiritse näitä arkitöitä, esimerkiksi hierontapaikoissa tai pikkukaupoissa. Kampaamossani on pari sohvaa, jossa toisessa usein nukkuu toisen kampaajan, ehkä noin 3-vuotias tytär päiväuniaan. Leluja ei näillä lapsilla juuri ole. Ihmettelenkin sitä, koska muovileluja on halvalla myytävänä joka paikassa. Kun vertaa suomalaislasten kehittäviä päiväkoteja ja pelejä sekä leluja, on ero valtava!