Kerran kesässä käymme Turun saaristossa ja silloin yleensä tapaamme minun sukulaisiani, jotka asuvat mökeissään sukutilalla Kuusistossa.

Sisareni hallitsee meidän vanhempiemme mökkiä ja naapureina asuvat serkut lapsineen. Oli hauska tavata myös aivan uusia sukulaisia, lapsia, joita emme ole aikaisemmin nähneet. Osa serkuista on luovuttanut mökkinsä jo seuraavalle sukupolvelle, yksi serkuista asuu siellä vakituisesti eli on luopunut talviasunnostaan kokonaan. Mökeissä on nykyisin, vesijohdot, viemärit ja osassa on sisävessatkin. Mökkielämä on muuttunut kovasti sitten lapsuusaikojen mutta tunnelma sukulaisten kesken säilynyt läheisenä.

Sisikoni on säilyttänyt lapsuutemme ruokalautasia, jotka on laittanut seinälle. Kauniita ja aivan ehjiä, ihme ja kumma! Ovat lähes 70 vuotta vanhoja ja paljon ja monella lapsella olleet käytössä.

Mökissä on myös korituolit, jotka ovat aina kuuluneet kesämökkiimme!

Kävimme myös veljeni luona Naantalissa, heidän uudessa kodissaan ja mieheni siskon mökillä Taivassalossa. Ihanat ilmat ja mukava seura ja kivoja muisteluja. Hauska matka lapsuuteen!