Olen vihainen ja tyrmistynyt!

Olin eilen taas sairaalassa tapaamassa entistä työkaveriani. Hänet oli siirretty terveyskeskuksen sairaalan puolelle osasto 12.

Talo on uudehko ja siisti ja tilava ja siellä on myös päivähuone parvekkeineen. Menimme ruoka-ajaksi oikein pöydän ääreen syömään ja siellä oli muitakin potilaita (asukkaita), mm. vanha mies, joka oli sidottu pyörätuoliin. Hän oli selvästi dementoitunut, eikä osannut syödä itse kunnolla. Tarjotin laitettiin keskelle pöytää ja hänellä oli selvästikin nälkä, koska kurotteli sen lähemmäksi ja sai otettua salaattikipon, jota yritti syödä. Kysyin ruuan tuojalta, että syötetäänkö hänet ja vastaus oli, ettei tiedä.... Tarjouduin syöttämään tätä pappaa mutta hän sanoi, että kohta ne syöttää....vaan eivätpä syöttäneet. Kävin sanomassa hoitajille häenstä, ilman tulosta. Istuimme parvekkeella ja huomasin, että ruokaa viedään pois. Kysyin samalta naiselta, että kuinka ruoka viedään pois, vaiika hän ei ole syönyt vielä. Vastaus oli: Ei kuulu vastuualueeseeni!!!!!!!

Olen siis nähnyt tämänpäivän vanhusten hoitoa omin silmin. Turha puhua työvoiman vähyydestä kun kotiin lähtiessäni näin ainakin kuusi (6) hoitajaa tupakalla yhtaikaa osastonsa alapuolella, ulkona!