Minulla on kolme lastenlasta, tyttöjä kaikki.

Kun omat lapseni olivat allle kouluikäisiä, toivoin heidän kasvavan nopeasti sen ikäisiksi, että minulle jäisi omaa aikaa, omille harrastuksille. Sanoin, etten ole pikkulasten äiti.

Nopeastihan ne vuodet kuluivatkin ja nyt on lastenlasten vuoro. Yksi kouluikäinen ja kaksi melkein kuusivuotiasta. Heidän kanssaan voi pelata, askarrella ja vaikka leipoa. Hermoja siinä kyllä kysytään, kun yhtäkkiä mieli muuttu ja sitten hypätäänkin toiseen touhuun.

Koululaisen kanssa tehdään välillä läksyjä, jotta ilta olisi vapaa. Koulukirjat ovat muuttuneet aivan erilaisiksi kuin omien lasteni aikaan. Opin samalla itsekin uusia asioita.

Huolellisuutta ei taideta enää vaatia koulussa. Vihkot ja kirjat ovat melkoisen sotkuisia ja yliviivauksia täynnä. Yritän opettaa pyyhekumin käyttöä. Ja siisteyttä sekä selkeää käsialaa....Mitä se on? Nykykoulussa ei siis opeteta enää kunnollista käsialaa vaan tikkukirjainten tapaisia koukeroita.

Opettajaksi valmistuminen kestää kai jotain 6 vuotta! Miksi niin kauan? Osaakohan joku viisas kertoa minulle syytä. Minusta tärkeintä on, että lapsi oppii lukemaan, kirjoittamaan, laskemaan ja tuntemaan luontoa. Huolellisuus ja käyttäytyminen ja niiden opettaminen niin kotona kuin koulussa, ovat mielestäni tärkeitä.

 Jaksamista vaan kaikille kasvattajille!